Aktivni medeni mjesec na Madagaskaru - 14 Dana

Medeni mjesec na Madagaskaru. Ronjenje, plovidba gliserom, odmor na prekrasnim pješčanim plažama i pješačenje u zadivljujućoj prirodi. Samo u ponudi Waitapu Travel-a!!!


Cijena je informativnog karaktera i ovisi o veličini grupe koja putuje. Obitelji s djecom imaju drugačiju cijenu.

Cijena ovisi i o tečaju eura jer nam partnerska agencija naplaćuje u eurima.

Za sve upite Vam stojimo na raspolaganju i prilagodit ćemo cijenu Vašoj grupi.

Covid-19 najnovije vijesti vezane uz lokaciju.


Linkovi na stranice lokacija koje posjećujete:

RAMENA – MOUNTAGNE D´AMBRE  – TSINGY ROUGE – ANKARANA – SAMBIRANO – NOSY BE – NOSY KOMBA – NOSY TANIKELY – NOSY IRANJA – AMBOHIMANGA ROVA


Ovdje možete skinuti originalni plan izleta na engleskom jeziku: Aktivni medeni mjesec na Madagaskaru


Što ćete posjetiti

ANTANANARIVO – DIEGO RAMENA –TSINGY ROUGE – ANKARANA – ANKIFY
NOSY BE – NOSY KOMBA – NOSY TANIKELY – NOSY IRANJA

Video galerija

Istaknute aktivnosti

 • Odmor na plaži Ramena Diego
 • Razgledavnje grada Diego
 • Pješačenje živopisnim krajolikom Tsingy Ankarana
 • Planinarenje na Tsingy Rouge
 • Razgledavanje mnogih otoka s tirkizno plavom vodom
 • Razgledavanje endemske faune i flore
 • Opustite se na mirnom otoku Nosy Sakatia
 • Ronjenje na otoku Nosy Sakatia
 • Opuštanje u Nosy Be

Plan puta po danima

Dan1
Prvi dan

Letite iz glavnog grada Antananarivo za Diego, a turistički vodič će vas dočekati za transfer do hotela Lakana Ramena Diego, hotela s 4 zvjezdice.

Dan2
Drugi dan

Doručak u hotelu, a nakon toga se možete opustiti na plaži. Noćenje
u hotelu Lakana Ramena Diego. Hotel s 4 zvjezdice.

Plaža Ramena nalazi se u selu Ramena, 18 kilometara od Diega Suareza, na
ulazu u zaljev Diego Suarez, drugi po veličini prirodni zaljev na svijetu. Plaža je vrlo popularna među dnevnim posjetiteljima grada Diega, posebno vikendom. Plaža Ramena duga je nekoliko kilometara a uz nju je niz hotela i malih lokalnih restorana. Na južnom kraju plaže nalazi se šuma mangrova. Ovo je malo i živo ribarsko mjesto na sjevernom Madagaskaru. Ovo mjesto je poznato kao popularno odredište za kupanje i opuštanje na plaži.

Dan3
Treći dan

Planinarenje na francuskoj planini. Otkrit ćete ljepotu prirode i krajolika. To je
najstariji arheološki grad na Madagaskaru. Noćenje u hotelu Lakana Ramena u Diegu, hotel s 4 zvjezdice.

Dan4
Četvrti dan

Pješačenje vulkanskom planinom Montagne d’Ambre koja kulminira na nadmorskoj visini od 1475 m.
gdje lemuri rado dočekuju posjetitelje. Noćenje u hotelu Montagne d´Ambre Ankarana. Ovaj hotel je primjer malgaške arhitekture, hotel s 4 zvjezdice.

Pokrivajući površinu od 18.200 ha, Nacionalni park Amber Mountain nalazi se u regiji Diana Sjeverni Madagaskar. Masiv doseže nadmorsku visinu veću od 1.475 metara.
To je nezaobilazna ruta na sjeveru velikog otoka za avanturiste koji žele otkriti
prave karakteristike kišne faune i flore.
Masiv predstavlja endemski ekosustav, pokriven gustom suhom šumom na istoku, a
gusta vlažna šuma na zapadu, te gusta planinska šuma na vrhu. Nekoliko životinjskih vrsta je tamo pronašlo utočište: 19 vrsta sisavaca, uključujući 8 vrsta lemura s dvije izvanredne vrste: okrunjeni lemur i crveni mikroskopski lemur, najmanji primat na svijetu, 49 vrsta gmazova uključujući 11 vrsta kameleona među kojima je najmanji kameleon na planeti, brukezija.
Park ima gotovo 77 vrsta ptica i gotovo dvadeset vodozemaca.

Dan5
Peti dan

Pješačenje Tsingy Rougeom i Ankaranom (352 km – 7:00 h)
Danas će biti dug dan jer ćemo posjetiti 2 različita zanimljiva mjesta. Nakon doručka, vozit ćemo se do mjesta zvanog Tsingy Rouge. Šetnja će potrajati oko 2 sata. Zatim ćemo otići u Ankaranu i ručati u Chez Laurant Ankarana. Nakon toga ćemo šetati Tsingy Ankaranom u živopisnom i čudnom krajoliku. Šetnja će trajati oko 4 sata.
Zatim krećemo prema Ankifyju na noćenje. Ovo putovanje trajat će oko 4 sata. Noćenje u Ankify Lodge, hotel s 3 zvjezdice.

TSINGY ROUGE
Crveni tsingy nalaze se na sjeveru otoka, oko 50 km od Diega Suareza. Do lokacije se može stići za sat vremena pješčanom cestom. U usporedbi s Tsingy de Bemaraha na zapadu, crveni tsingy su izrađeni od pješčenjaka, a ne od vapnenca i stoga su puno osjetljiviji. Crvenkasta boja je dana ovoj formaciji stotina vrhova iz crvene lateritne zemlje, što je tipično za Madagaskar.
Vrhovi crevenih Tsingy-a visoki su do 10 metara i sjaje u raznim nijansama crvene boje. Tsingy nastaju zbog erozije vjetra i vode. Dakle, ova se formacija uvijek iznova mijenja i čini je posebno zanimljivom.

ANKARANA
Ankarana je poseban rezervat smješten oko 90 kilometara južno od Antsiranane i lako ga je posjetiti odatle. Rezervat nije jako velik i prvenstveno je poznat po Tsingyju. Tsingy su vapnenačke stijene građevine koje se oštro dižu s tla. Kroz tisuće godina transformirani su od strane kišnice. Što tu možemo učiniti? Pješačite do zelenog jezera Lac Vert.
Otkrijte šišmiše u podzemnim špiljskim sustavima. Podzemni špiljski sustav dug 140 km. Otkrijte Green River, podzemnu rijeku koja se samo nakratko uzdiže na površinu u kanjonu.

SAMBIRANO
Ovo veličanstveno putovanje malgaškim sjeverozapadom omogućuje vam otkrivanje velike raznolikosti ove zemlje na malom prostoru. Otkrit ćemo drugi po veličini zaljev na svijetu i smaragdno more. Prošetat ćemo primarnom šumom u potrazi za lemurima, kameleonima i egzotičnim biljkama.

Dan6
Šesti dan

Nakon doručka nastavljamo brodom do Nosy Be-a. Zatim ćemo se prijaviti u hotel i opustiti se na plaži. Noćenje u hotelu Nosy Be Villa Orchidées, hotel s 4 zvjezdice.

Dan7
Sedmi dan

Uživat ćete na plaži na otoku Nosy Be. Tamo možete plivati i provesti vrijeme opuštanja
uz šum mora. Navečer se vraćate u hotel Nosy Be Villa Orchidées, hotel s 4 zvijezdice.

NOSY BE
Nosy Be, odredište za plažu broj 1 na Madagaskaru! Otok Nosy Be ima sve sastojke koje biste očekivali: mekani bijeli pijesak, tirkizna voda i prekrasne morske plodove. Raj za vodene aktivnosti sa sunčanom klimom većinu godine. Ronjenje je glavna aktivnost u regiji. Operateri nude izlete na okolne otoke.
Kad se zasitite morskih pejzaža, krenite prema krajolicima zaleđa i istražite:
Parc National Lokobe i posjetite plantaže ylang-ylanga i vanilije, kraterska jezera
i slapove, te kilometre zemljanih puteva dostupnih samo pješice ili četverociklom.

Dan8
Osmi dan

Danas ćete razgledavati grad Hell Ville i Ylang Ylang do Dzamandzara. U prošlosti su tamo živjeli radnici šećerne trske. Nakon ručka odmorit ćete se na plaži Mont Passot do zalaska sunca.
Navečer se vraćate u hotel Villa Orchidées, hotel s 4 zvjezdice.

Dan9
Deveti dan

Otkrivamo rezervat prirode Nosy Komba gdje lemuri i male ptice čekaju turiste. Naravno, možete se i opustiti u prekrasnoj zelenoj prirodi parka. Ne zaboravite ponijeti kupaće kostime. Nakon obilaska parka možete ići na kupanje. Navečer ćete se vratiti u Nosy Be hotel, Villa Orchidées, hotel s 4 zvjezdice.

NOSY KOMBA
Nosy Komba poznata je po brojnim malim i naseljenim plažama, kao i po smaragdnoj vodi.
Nosy Komba je mali dragulj prirode, sve posjećeniji i postaje ogledalo svog većeg susjeda, Nosy Be. U njemu žive mnogi makiji i razni lemuri zvani macaco. Mir prevladava jer nema automobila ni struje. Ljepota prirode i slatkoća života čine je najatraktivnijom
lokacijom.

Dan10
Deseti dan

Slobodni dan za sve turiste u Nosy Beu, imate priliku otkriti posebnu kulturu
otoka i njegovih ljudi s tipičnom tradicijom. Provest ćete noć u Nosy Be Villa Orchidées, hotelu s 4 zvjezdice.

Dan11
Jedanaesti dan

Otkrijte raznoliku prirodu i životinje mora. Nosy Tanikely zaštićeni je park. Lokacija je
predviđena za ronjenje. Pod vodom se nalazi pravi akvarij u kojem se možete diviti veličanstvenom koralju, mnoštvu obojenih riba, školjaka, grgeča, morana i morskih kornjača. Moguće je i kupanje, a plaža vas poziva na opuštanje. Noćenje u Nosy Be Villa Orchidées, hotelu s 4 zvjezdice.

NOSY TANIKELY
Tanikely znači “otok male zemlje”, što aludira na malo područje otoka. Ali pod vodom
ima mnogo toga za vidjeti: šareni, još uvijek potpuno netaknuti, koraljni vrtovi dosežu i do nekoliko metara od plaže. Pod vodom možete vidjeti obilje ribe, morskih zvijezda, ježinaca, morskih krastavaca i druga morska bića.

Dan12
Dvanaesti dan

Nakon doručka otkrit ćete poseban otok Madagaskara nazvan Nosy Iranja. Otići ćete tamo brodom, putovanje će trajati oko sat i pol. Tamo ćete otkriti otvoren put između mora do malog otoka u blizini Nosy Iranje. Možete i posjetiti mjesto. Uz to, postoji mogućnost da se pogleda prekrasna panorama. Tu se možete i kupati i provoditi vrijeme na plaži. Mi ćemo pripremiti za vas ručak (u cijeni). Kasnije popodne vratit ćete se u Nosy Sakatia. Noćenje u hotelu Nosy Be Villa Orchidées.

NOSY IRANJA
Nosy Iranja sastoji se od dva manja otoka: Nosy Iranja Be i Nosy Iranja Kely. Otoci su povezani tankom trakom pijeska duljine 2 km. Svidjet će vam se ljepota krajolika i tirkizna voda koja ih okružuje, laguna koja odbija sunčevu svjetlost i čini da more sjaji. Također ćete imati priliku uživati u bilo kojoj vodenoj i kopnenoj aktivnosti koju želite.

Dan13
Trinaesti dan

Nakon doručka, brodom ćete se prebaciti u Nosy Be. Imate još pola dana za posjetiti Nosy Be jer avion za Antananarivo kreće u 15:40 h. Noćenje u hotelu la Ribaudiere, hotel s 4 zvjezdice.

Dan14
Četrnaesti dan

Ambohimanga je brdo na Madagaskaru, smješteno približno 24 km sjeveroistočno od glavnog grada Antananarivo, gdje je uspostavljena tradicionalna kraljevska tvrđava. Ujutro ćete ići u Ambohimanga, dom monarhije Merina. Imat ćete vremena za šetnju glavnim gradom da kupite mnogo suvenira iz svoje avanture na Madagaskaru i odmorite se prije leta, a onda ćemo vas prebaciti na aerodrom i oprostiti se.

AMBOHIMANGA ROVA
Ambohimanga Rova u Antananarivu odnosi se i na mjesto i na Palaču kraljeva, koja je bila izgrađena na ovom mjestu. Najveći građevinski radovi izvedeni su u doba vladavine kralja Merina Andrianampoinimerina. Najstariji dijelovi kompleksa datiraju između 1740. i 1745. godine.

Što je sadržano, a što nije u cijeni paketa

Uključeno u cijenu

 • Hoteli tijekom putovanja
 • Sav transport tijekom putovanja
 • Internet u vozilu
 • Interne avionske karte
 • Doručak svako jutro tijekom boravka
 • Vodič na engleskom jeziku tijekom čitavog puta
 • Prijem predstavnika lokalne agencije pri dolasku (komunikacija na engleskom jeziku)
 • Poklon dobrodošlice
 • 24-satna telefonska podrška na engleskom jeziku od strane lokalne agencije tijekom boravka
 • 24-satna hitna služba na engleskom jeziku za sve putnike tijekom boravka
 • Detaljna karta Madagaskara
 • Detaljne informacije o putovanju na engleskom jeziku

Nije u cijeni

 • Avionska karta za Antananarivo
 • Ulaznice za parkove
 • Putno osiguranje
 • Ručkovi i večere tijekom boravka

Pošaljite upit vezan uz rezervaciju putem ove forme.

Aktivni medeni mjesec na Madagaskaru
kn 22,040.00
per ODRASLA OSOBA

Osnovne informacije

 • Ronjenje, plovidba gliserom, odmor na plaži, razgledavanje otoka te flore i faune uz malo pješačenja
 • Engleski
 • Hoteli 3 i 4 zvjezdice
 • Cestovnim vozilom, gliserom i unutarnji let avionom
 • Laganiji izlet s ponešto pješačenja
 • Doručak uključen u cijenu
 • Privatni izlet samo za vas

Pogledajte što Vas očekuje

Pogledajte i ostala putovanja iz ponude

Niste sigurni da Vas ovo putovanje interesira? Pogledajte i ostatak ponude!